Video

Op deze pagina vindt u de video’s van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap. Klik op een titel om de video te bekijken.

Enthousiast geworden na het zien van de video’s? Lees dan hier wat u kunt doen om te helpen.

Tip: altijd de video’s als eerste zien? Volg de VNC op YouTube en u krijgt direct bericht zodra wij een nieuwe video publiceren!

 • Promotie Maasheggenproject

  De Vereniging Nederlands Cultuurlandschap heeft begin 2016 een prachtige extra bijdrage van 1,34 miljoen ontvangen van de Nationale Postcode Loterij voor een duurzaam reddingsplan in de Maasheggen; het oudste cultuurlandschap van ons land.

  Met deze extra bijdrage kan de VNC stukken land opkopen en daar de heggenstructuur herstellen. Verder begint de VNC de procedure om het Maasheggenlandschap door de UNESCO erkend te krijgen als ‘Unesco Man and Biosphere’ (MAB), waardoor het gebied als internationaal werelderfgoed op de kaart komt. De VNC voert het project uit in samenwerking met lokale partijen.

 • Presentatie Jaap Dirkmaat op Werkbijeenkomst Landschap

  De presentatie ‘Gezichtsverlies’ van VNC-directeur Jaap Dirkmaat tijdens de werkbijeenkomst Landschap, georganiseerd door IPO en LandschappenNL op Landgoed Zonnestraal in Hilversum.

 • De Meuhoek bedreigd

  Een gehucht met de naam Meuhoek, gelegen tussen Zelhem en Varsseveld, nabij Halle, heeft aan weerszijden van de Varsseveldseweg een uitzonderlijk Achterhoeks landschapsrelict. Dit bestaat uit de laatste overblijfselen van een wat vroeger een knotbomenrijk van met name knotelzen was. Help mee dit landschap te redden? Ga naar http://nederlandscultuurlandschap.nl/red-de-meuhoek/

 • Beheer van het dal Palland

  Het dal ‘Palland’ maakt deel uit van het Landschapmuseum. De aanwezige landschapselementen hebben weer hun jaarlijkse knip- en snoeibeurt achter de rug.

 • Maarten van Rossem over het Nederlands cultuurlandschap

  VNC-ambassadeur Maarten van Rossem loopt door de miniatuurtuinen van het Landschapmuseum en vertelt hoe mooi onze cultuurlandschappen zijn, en hoe u kunt helpen om Nederland mooi te houden.

 • Spotje Cultureel Erfgoed

  Wij zijn trots op ons cultureel erfgoed, daarom zorgen we goed voor onze kunst en monumenten. Waarom zorgen we niet goed voor onze monumentale landschappen? Word lid van Vereniging Nederlands Cultuurlandschap en help mee!

 • Spotje Jaap Dirkmaat in miniatuurtuinen

  VNC-directeur Jaap Dirkmaat legt in de miniatuurtuinen van het Landschapmuseum uit waarom u lid moet worden van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap.

 • Spotje polygoonjournaal over miniatuurtuinen

  Een reclamespotje in de stijl van de oude polygoonjournaals over de miniatuurtuinen van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap.

 • Promotie VNC door de Nationale Postcode Loterij

  Vereniging Nederlands Cultuurlandschap is sinds 2008 vast beneficiënt van de Nationale Postcodeloterij, bekijk hier het korte promotiefilmpje over de doelen en werkzaamheden van de vereniging.