Samenwerken


Over VNC

Vereniging Nederlands Cultuurlandschap en de Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is een belangrijke partner voor de VNC. Sinds 2009 ontvangen wij van de loterij een jaarlijkse bijdrage van € 500.000,-. Aantrekkelijk is dat de steun meerjarig is en de bijdragen vrij te besteden zijn.

De Goede Doelen Loterij (Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij) is een bewezen en succesvol middel tot fondsenwerving. In 2017 schenkt de Postcode Loterij ruim 341 miljoen euro aan 110 goede doelen. Sinds haar oprichting in 1989 heeft de Postcode Loterij ruim 5 miljard euro aan mens en natuur gegeven. Maandelijks spelen 2,8 miljoen huishoudens in Nederland mee met de loterij, en met de helft van hun lotprijs worden goededoelenorganisaties gesteund.

NPL logo 2013 Wij worden gesteund door RGB

De drie loterijen hebben als missie het steunen van goede doelen die werken aan:
• een rechtvaardige en groene wereld: Nationale Postcode Loterij
• cultuur en behoud cultureel erfgoed: BankGiro Loterij
• verbetering van welzijn en gezondheid in Nederland: VriendenLoterij

Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook internationaal uitgerold en inmiddels actief in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland waar de People’s Postcode Lottery, de Svenska PostkodLotteriet en de Deutsche Postcode Lotterie fondsen werven voor goede doelen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

logo VNC

Extra project De Maasheggen

In 2016 heeft de VNC een extra bijdrage van 1,34 miljoen euro ontvangen voor een duurzaam reddingsplan in de Maasheggen; het oudste cultuurlandschap van Nederland. Met deze extra bijdrage kan de VNC stukken land opkopen en daar de heggenstructuur herstellen.

Ook is de VNC de procedure gestart om het Maasheggenlandschap door de UNESCO erkend te krijgen als ‘Unesco Man and Biosphere’ (MAB), waardoor het gebied als internationaal werelderfgoed op de kaart komt. In juli 2018 was de erkenning een feit. De VNC voert het project uit in samenwerking met lokale partijen.


Meer informatie?
Wilt u meer informatie over de Nationale Postcode Loterij en haar goede doelen, kijk dan op www.postcodeloterij.nl. Zie voor een overzicht van goede doelen die door de Postcode Loterij worden gesteund deze pagina.