Publicaties


De VNC heeft meerdere prachtige boeken uitgegeven

 

 • Het boek ‘Mooi Europa’ neemt u mee langs enkele van de mooiste Europese cultuurlandschappen. Prachtige heggenlandschappen in de Franse Charolais en het Engelse Devon, kenmerkende terrassenlandschappen in Duitsland en Frankrijk en bijzondere slotenlandschappen in Nederland.
  Aan bod komen de ontstaansgeschiedenis en de zeer rijke flora en fauna die deze landschappen herbergen. Maar ook de bedreiging: de intensieve landbouw verdreef veel plant- en diersoorten uit onze agrarische landschappen. Het fijnmazig dooraderde cultuurlandschap waarin tal van soorten zich vrijelijk konden bewegen, is veelal teruggedrongen tot de uithoeken van Europa of bewaard gebleven in Nationale Parken of Landschappen. De laatste natuurgebieden raken daardoor ‘op slot’.

  • uitgave van Vereniging Nederlands Cultuurlandschap;
  • tekst Jaap Dirkmaat;
  • gebonden, 150 pagina’s, 22 x 29 cm, geheel in kleur;
  • prijs € 22,50 (excl. verzendkosten);

  U kunt het boek bestellen door een mail met uw volledige adresgegevens te sturen naar info@nederlandscultuurlandschap.nl of te bellen met 024-684 22 94. Het boek wordt u dan toegezonden, samen met een acceptgirokaart.

  boek mooi europa
 • In Natuur in de straat wordt het belang van groen in onze directe woonomgeving uiteengezet. Het boek staat vol prachtige voorbeelden: van daktuinen en natuurlijke speelplekken tot gebouwen met bijzondere faciliteiten voor flora en fauna. Daarnaast bevat het veel tips, bijvoorbeeld hoe we zwaluwen of egels alle ruimte kunnen bieden. Bij het boek hoort ook de strip Greenman: deze is bedoeld om door te geven aan een kind in uw nabije omgeving. Uw (klein)kind, neefje of nichtje of gewoon een kind op straat, schoolplein of in de bus.

  U kunt het boek bestellen door een mail met uw volledige adresgegevens te sturen naar info@nederlandscultuurlandschap.nl of te bellen met 024-684 22 94. Het boek wordt u dan toegezonden, samen met een acceptgirokaart. De verkoopprijs is € 24,95 (excl. verzendkosten).

  boek natuur in de straat
 • — HELAAS IS DIT BOEK UITVERKOCHT —
  In dit rijkelijk geïllustreerde boek, een uitgave van Vereniging Nederlands Cultuurlandschap en de ANWB, wordt de schoonheid van het oorspronkelijke Nederlandse cultuurlandschap in alle pracht en verscheidenheid getoond. Op 300 kleurige pagina’s maakt u kennis met onze eeuwenoude agrarische cultuurgeschiedenis. De 11 bijgevoegde wandel- en fietskaarten nodigen uit om de plaatsen waar deze erfenis nog levend wordt gehouden, weer te ontdekken.

  Met een voorwoord van onder meer oud-minister Veerman (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), Herman Finkers, publicist Koos van Zomeren, mr. Pieter van Vollenhoven (voorzitter Nationaal Groenfonds en het Nationaal Restauratiefonds) en Elco Brinkman (Bouwend Nederland).

  • tekst Jaap Dirkmaat, beeld Valentijn te Plate;
  • gebonden + aparte box met 11 wandel- en fietskaarten;
  • 300 pagina’s, 22 x 28 cm, geheel in kleur;
  • uitgave van Vereniging Nederlands Cultuurlandschap en de ANWB;
  • prijs € 24,95 (excl. verzendkosten);

  DIT BOEK IS HELAAS NIET MEER LEVERBAAR

  boek nederland weer mooi