Geld geven zonder te geven


De streekrekening: geld geven zonder geld te geven!

De VNC heeft een unieke samenwerking met de Stichting Landschapskapitaal (SLK). SLK, opgericht door de VNC, en de Rabobanken in Nijmegen, Graafschap Noord en Midden Twente hebben de handen ineen geslagen om de VNC te helpen bij het opknappen van ons karakteristieke cultuurlandschap en op die manier voor de toekomst te behouden door een speciale spaarvorm: de ‘Streekrekening’.

Als ondernemer wilt u het geld van uw organisatie of bedrijf zeker, maar ook verantwoord wegzetten. De Rabo Streekrekening is een manier om uw maatschappelijk en lokale betrokkenheid te tonen en te profiteren van de voordelen daarvan. U spaart en ontvangt een marktconforme rente over het ingelegde vermogen én SLK ontvangt een bijdrage van de Rabobank. Op deze manier ontstaat er een mooie win-win situatie.

Rabobank Nijmegen, Graafschap Noord en Midden
Twente doneren op hun beurt 5% van de te vergoeden rente aan SLK voor het opknappen, restaureren en onderhouden van cultuurlandschap. Dit betekent dat u geld geeft zonder geld te geven. Natuurlijk juichen we het toe als u zelf ook een extra bijdrage levert door eveneens 5% van de door u te ontvangen rente te schenken. U kunt zelfs de totale rente doneren.

Uw rentebijdragen en die van de Rabobank worden begin januari als totaalbedrag uitgekeerd. Uw eigen bijdrage via de Rabo Streekrekening wordt gekwalificeerd als gift en kan in bepaalde gevallen worden aangemerkt als kostenpost. Voor specifieke vragen over fiscale gevolgen verwijzen wij naar een gespecialiseerde adviseur.

Wilt u meer weten over maatschappelijk verantwoord sparen? Of specifiek over de Rabo Streekrekening? Wij vertellen u er graag meer over. Neem contact op met Valentijn te Plate per mail, of via 024-6842294.

De Rabo-streekrekening in het kort:
  • Het tegoed op deze spaarrekening is direct opvraagbaar en vrij opneembaar zonder betaling van retourrente of opzegging vooraf
  • U ontvangt een variabele marktconforme rente over het ingelegde vermogen
  • U kunt minimaal € 25.000,- inleggen
  • Over tegoeden tot € 5.000.000,- ontvangt u een variabele, maar minimaal marktconforme rente
  • De door u opgebouwde rente wordt jaarlijks op 1 januari uitgekeerd