Slotbijeenkomst succesvol

Zo’n 30 natuur-en monumentenorganisaties uit de regio Nijmegen-Kleve (DL) namen dinsdag 24 maart jl. deel aan de slotbijeenkomst in het kader van de projecten ‘Monumenten tussen twee torens’en ‘Prachtlandschap NederRhein’. Op de prachtige locatie van de EUREGIO RIJN-WAAL (Euregio-Forum te Kleef) werd deze avond het eindrapport gepresenteerd, met aandacht voor de ingediende project¬voorstellen en de grensparkverkenning. Een eerste exemplaar van het eindrapport is overhandigd aan vertegenwoordigers van de gemeentes Groesbeek, Nijmegen, Kleve en Bedburg-Hau.

De avond werd sfeervol op muzikale wijze omlijst door het trio ‘Twee violen en een bas’.

27 maart heeft de VNC het stokje overgedragen aan de bestuurders van de dorpen en steden in het gebied. Met de betrokken gemeentes is gepraat over welke stap te zetten richting realisatie van een grenspark. Vereniging Nederlands Cultuurlandschap adviseert hierin, de keuze is nu aan de gemeenten.

De projecten ‘Monumenten tussen twee torens’ en ‘Prachtlandschap NederRhein’ worden in het kader van het INTERREG IV A programma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door Honorarkonsulat der Niederlande, Klevischer Verein für Kultur und Geschichte/Freunde der Schwanenburg e.V., Provincie Gelderland en de VNC. Het wordt begeleid door het programmamanagement bij de Euregio Rijn-Waal. (www.deutschland-nederland.eu)

DSC_0920

DSC_0988

DSC_1067

euregio 3

Leave a Reply

*

captcha *