Winnaars Gouden Zwaluw 2016

Donderdag 9 juni 2016 heeft de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap in Vondelkerk in Amsterdam weer drie Gouden Zwaluwen uitgereikt aan bedrijven, overheden of personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt om de natuur in de straat, wijk of stad te bevorderen.
De Gouden Zwaluw, een bronsgouden beeltenis van de gierzwaluw, gemaakt door de kunstenaar Frans van Hintum, wordt jaarlijks uitgereikt en maakt deel uit van de campagne ‘Natuur in de straat’, die door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap is geïnitieerd.
Vereniging Nederlands Cultuurlandschap ziet de stad als het meest intensief ingerichte cultuurlandschap van Nederland, waar zowel voor de natuur zelf, als voor de daar wonende mensen, elke ruimte voor groen benut moet worden.
Natuur in de stad betrekt op een ongedwongen manier de jeugd weer bij dit onderwerp, en zorgt daarnaast voor verkoeling, afname van vervuiling, en een toename van het welbevinden van de bewoners.

De winnaars van 2016 zijn:

  • het project Transformatie van het Orlyplein van de gemeente Amsterdam voor het vrij denken en dromen dat beton en asfalt vervangen kan worden door bloemenpracht en bomen.
  • het project Bijenbaan, mede mogelijk gemaakt door de inzet van de gemeente en inwoners van Schiedam voor het benutten van een uitgelezen kans om bijen vrij baan te geven toen het plan voor tram van de baan was.
  • de IJsvogelwerkgroep Amsterdam, voor de moedige inzet om de schuwe maar betoverend mooi ijsvogel onze hoofdstad binnen te loodsen.

 

Leave a Reply

*

captcha *